Zeilen leren

Zeillessen bij de M.W.R.

Mogelijk bent u zojuist lid geworden of wilt u lid worden van de Motorboot- en Watersportvereniging Reeuwijk.

Deze pagina vertelt u in het kort iets over de zeillessen bij de M.W.R.

 

Zeilles Volwassenen

Voor volwassenen hebben we ook dit seizoen zeillessen. Onze instructeurs zijn enthousiast en hebben jaren ervaring. Hun insteek is om je zoveel mogelijk zelf te laten doen, zodat je aan het einde van het seizoen het zelf kan. Het plan is om 10 lessen te geven. De lesdag wordt in overleg met de instructeur vastgesteld. Er wordt begonnen om 19.00 uur. Er wordt gebruik gemaakt van de twee eigen zeilboten van de MWR (Poly Valk).

Zeilschoenen en zeil- / regenkleding zijn nodig. De kosten zijn voor leden 85 euro. Voor niet-leden zijn de kosten 170 euro.

 

Zeilles Jeugd

De zeillessen voor de jeugd beginnen weer in de loop van de maand Mei. We hebben ook dit jaar een groep enthousiaste instructeurs. Onze verjonging van instructeurs van vorig jaar kunnen we dit jaar doorzetten. Het aantal lessen is 5 keer vóór de zomervakantie. Dit geeft je de mogelijkheid om aan het zeilen te proeven. Daarna nog een les na de vakantie als je het echt leuk vindt. Om niet met andere activiteiten in de knel te komen worden de lessen gegeven op zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

De zeillessen worden gegeven in de Optimist, Pico en onze Laser 2000. Dit zijn de jeugdboten van de MWR. De kosten voor 5 lessen zijn 45 euro voor leden en 90 euro voor niet-leden. Data staan in de kalender.

Basisinformatie zeillessen

* Voor alle cursussen geldt dat een cursist goed moet kunnen zwemmen (zwemdiploma B) en gedurende iedere les een zwemvest moet dragen. Een reddingsvest beperkt in de bewegingsvrijheid en is niet nodig gegeven de risico’s en de begeleiding tijdens de lessen. (Er is een beperkte mogelijkheid om zwemvesten te huren á € 8,00 per seizoen).

* Minimum leeftijd is 8 jaar.

* Op de boten zijn zeil- of bootschoenen verplicht.

* Goede zeilkleding is nodig afhankelijk van het type boot en natuurlijk het weer. Het is belangrijk dat je droog blijft tijdens het varen.  Voor het geval je nat wordt is reserve kleding nodig. Hou er rekening mee dat het op het water in de wind wat kouder is dan op de wal.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met het watersport team. Het liefst per e-mail:  zeilopleiding@mwr-reeuwijk.nl

Haven faciliteiten

Inlichtingen over havenplaats

De MWR beschikt momenteel over 125 ligplaatsen en een flink aantal plaatsen op de wal, voor kleine open zeilboten, surfplanken en kano’s.

X