Haven

Haven faciliteiten

De MWR beschikt momenteel over 125 ligplaatsen in het water en een flink aantal walplaatsen voor kleine open zeilboten, surfplanken en kano’s.

Inlichtingen over havenplaats

Wilt u inlichtingen over een havenplaats?  U kunt hierover contact opnemen met onze havenmeester.

Deze weet of er een plaats in de haven beschikbaar is en zal u informeren over hoe verder te handelen:

havenmeester@mwr-reeuwijk.nl

Uw boot in of uit het water halen

Tijdens de openingstijden van de sociëteit kan 2-delig hek van het botenterrein geopend worden (woensdag, vrijdag en zondag 16:00 tot 19:00 uur). De sleutel kan bij de bardienst opgevraagd worden. Buiten de openingstijden kunt u bij uitzondering contact opnemen met de havenmeester.

 

Zomer op het terrein

De gebruikers van het terrein in de zomer moeten zich houden aan de richtlijnen en de indeling van het terrein. Het pad vanaf het grote hek  naar de plas moet altijd toegankelijk blijven.  Voor alle bootjes, surfplanken, kano’s  enz. op het terrein dient u een ligplaats aan te vragen via de havenmeester.

Er mogen geen landvasten (zeilen) aan het hekwerk worden vastgebonden, de ondergrond van het hekwerk is onstabiel, dus gewoon niet doen!

 

Verkoop boot zonder havenplaats

Indien u uw boot verkoopt en u schaft geen andere boot aan, dan komt uw havenplaats automatisch te vervallen. Het lid bovenaan op de wachtlijst voor een havenplaats komt dan in aanmerking voor de vrij gekomen ligplaats.

 

Winterstalling in de haven

Leden die gedurende de winter hun boot in het water laten en voor de veiligheid dichter naar het clubhuis willen, moeten dit aanvragen bij de havenmeester.

Boten mee naar huis vóór 15 november

Haal je voor het winterseizoen je boot uit het water of heb je elders een ander  plaatsje, dan moet dat wel vóór 15 november gebeuren. Alle eigenaren van boten die na 15 november nog in het water liggen krijgen automatisch een rekening voor de winterstalling in de haven.

 

Opzegging havenplaats

De leden met een havenplaats behouden deze automatisch voor het nieuwe seizoen. Wanneer u geen gebruik meer wilt maken van een havenplaats in 2025, dan dient u deze uiterlijk 1 december 2024 op te zeggen. Bij opzegging na genoemde datum worden de kosten voor het gehele volgende seizoen in rekening gebracht. Het is administratief niet mogelijk om bij opzeggingen gedurende het seizoen per maand het havengeld te verrekenen.

 

Inschrijving winterstalling op de wal

Begin november hijsen we de boten uit het water. In de loop van september verstuurt onze havenmeester via email een nieuwsbrief met daarin vermeld de aanvangsdatum van de inschrijving en de wijze waarop u kunt inschrijven. 

 

Zijn er teveel inschrijvingen, dan gaat de volgorde per datum van binnenkomst van het ingestuurde formulier. Na de sluitingsdatum zal de havenmeester u informeren of u in aanmerking komt voor een winterplaats op de wal. Denk er om, er is geen (boot)ondersteuningsmateriaal van de vereniging voorhanden.

Geen vaste havenplaats

Nieuwe leden, die gedurende het seizoen een havenplaats toegewezen hebben gekregen, zijn niet verzekerd van deze plaats in het volgende seizoen. Aan het einde van het seizoen volgt een eventuele herschikking van de havenplaatsen. Nieuwe leden worden hierover van te voren geïnformeerd.

 

Zolder correct afsluiten

Wilt u voor het verlaten van de zolder de lichten uitdoen en daarna de deur zorgvuldig afsluiten? De buitendeur van de zolder dient niet alleen dicht getrokken te worden, maar ook op het nachtslot gedraaid te worden.

 

Toegangssleutel zolder/toiletten

De leden kunnen via de havencommissaris een sleutel voor de toegang (hek) tot het terrein  verkrijgen, tegen betaling van 30 euro (statiegeld). Deze sleutel past tevens op de buitendeur welke toegang geeft tot de douche,  toiletten en de materiaalzolder.

 

Wachtlijst voor een zijsteiger

Wilt u een zijsteiger, dan graag opgeven per email bij de havenmeester en u wordt op de wachtlijst gezet. De havenmeester informeert u zodra deze voor u beschikbaar komt.

 

Onderhoud van de boot

Graag willen we dat het aanzicht van de jachthaven netjes is verzorgd. Wij vragen u dan ook om regelmatig (zeker na een storm) om bij uw boot langs te gaan en te kijken of uw dekzeil(en) nog goed zijn bevestigd, er geen water staat in uw boot en de vallen en landvasten van uw boot nog goed bevestigd zijn en nog in goede conditie verkeren.

De havenmeester controleert regelmatig de jachthaven en brengt u op de hoogte van eventuele calamiteiten. U wordt dan verzocht zo spoedig mogelijk tot actie over te gaan. Uiteraard bent u zelf verplicht om uw boot goed te onderhouden. U kunt de MWR nooit aansprakelijk stellen voor gevolgen van calamiteiten.

Havencommissie

De havencommissie bestaat uit de volgende leden:

Arie Vuik, Hans Vonk en havenmeesters Jeroen van den Berg, M: 06-49908739 en Martijn Hammann, M: 06-22228539 (van 20:00 tot 22:00 uur)

Haven faciliteiten

Inlichtingen over havenplaats

De MWR beschikt momenteel over 125 ligplaatsen en een flink aantal plaatsen op de wal, voor kleine open zeilboten, surfplanken en kano’s.

X