Dit voorjaar vindt wederom een Doorvaardag plaats. De gemeente Gouda organiseert dit samen met het Gouds Sluiswachtersgilde en de Museumhaven. Op die dagen kan er onbeperkt heen en weer gevaren worden van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Mallegatsluis in Gouda en andersom. Zaterdag 10 juni vindt deze Doorvaardag plaats van 10.00 tot 19.30 uur. Voor de Reeuwijkse Plassen moet je als schipper wel een ontheffing aanvragen. Tijdens dit weekend zijn ook de Goudse Museumhavendagen (van 9 tot 11 juni) rondom de Museumhaven. Afmeren kan uitsluitend in de Oost- en Westhaven en voor de Guldenbrug. Kijk voor meer informatie op www.museumhavengouda.nl of www.welkomingouda.nl en via facebook op https://www.facebook.com/MuseumhavenGouda

Wethouder Thierry van Vugt: “Eén van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en natuur in de buurt. Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. De gemeente Gouda wil de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren. En dit keer is het extra leuk omdat ook de tweejaarlijkse Museumhavendagen plaats vinden in de stad”.

Tijdens de doorvaardag zijn er géén vaste tijden
De bediening van de bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden en slechts drie keer per dag. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag vier keer per dag. Tijdens de Doorvaardag hoeft er geen rekening gehouden te worden met bedieningstijden en doorvaartijden. Er wordt op die dagen onderzocht of er dan meer bezoekers gebruik maken van deze vaarverbinding.

Doorvaardagen

Gemeente Gouda

 

 

Doorvaardag zaterdag 10 juni – Bezoek de Museumhavendagen met je eigen boot, kano of sup

Kom de Museumhavendagen bezoeken met je eigen boot, kano of sup!

De bruggen en de Driewegsluis worden die dag, zaterdag 10 juni, bediend tussen 10:00 en 19:30 uur.

Voor sloepen is aanlegplaats bij de Turfsingel vóór de Guldenbrug, de Oost- en Westhaven en de Kattensingel.

Voor kano’s en sups is in de Museumhaven en langs de Turfsingel gelegenheid om aan te leggen (en op nog veel meer plekken in de stad).

Meer informatie over de Museumhavendagen: www.museumhavengouda.nl

Museumhaven Gouda

X